Hierboven zie je een foto van de Domerie D'Aubrac op een mooie ochtend in mei 1999. In het naastgelegen restaurant kun je heerlijke verse vruchtenvla eten! Eén stuk is ruim voldoende om al je "medepelgrims" te trakteren. Ik was op 11 mei vertrokken vanuit le Puy-en-Velais. Op weg naar Santiago de Compostela.  De Aubrac is voor mij één van de mooiste gedeeltes op deze routes. In 2002 heb ik dit gedeelte nog een keer gelopen, nu in de mist en regen.

Mijn website is voor een groot gedeelte gewijd aan tochten die in verband staan met deze eerste tocht. Op de fiets, met de auto, te voet. Helaas nog nooit op de motor....
Verder zijn op deze site een aantal fragmenten te vinden van "Het boek" in wording; een levensverhaal, "opgehangen" aan de heilige Jacobus. Het is tenslotte mijn tweede voornaam.

Voor de menuknoppen heb ik in verband hiermee een logo gehanteerd van Santiago.

Bovenstaande knoppen wijzen je de weg door mijn site.
 

 

 

 

 

 

Onder de knop "diversen" bevinden zich onder andere meerdere links naar andere websites. 
Het grootste deel van deze website gaat zoals gezegd over de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela. Daarbij moet je je wel realiseren dat met name het aantal pelgrims dat vandaag deze tocht onderneemt ontzettend is toegenomen sinds ik de eerste keer in 1999 op stap ging. Dit "wreekt" zich vooral in Spanje; het vinden van onderdak op de Camino Francès gaat in toenemende mate een factor van betekenis worden in de dagelijkse routine.
Naast Santiagoverhalen zal ik in de loop van de tijd onder het hoofdstuk "Dromen" de meest uiteenlopende onderwerpen die mij boeien nader uitwerken. Een eerste beginnetje is al gemaakt met "oude handschriften" en "de achterkant van Middelburg". 

Tussen 2013 en oktober 2018 is de website niet bijgewerkt. Overstap naar een Apple computer en het verdwijnen van Frontpage waren daar de redenen voor.
Nu via marktplaats een windows computertje aangeschaft en de opvolger van Frontpage, te weten Microsoft Expression Web, geinstalleerd.

Het koste me wel wat hoofdbrekens voordat ik weer alles operationeel had, maar toch.

Groningen, 1 november 2018

 

 

 

Terug naar Homepage.

Middelburg,16 mei 2009
Laatste update: 16 januari 2013

Groningen, 1 november 2018

© Copyright Hans Vermaat


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading

Loading...