Verslag Ruta de la Plata, juni 2000

Sevilla. Maandag 29 mei 2000.

23.30 u. In mijn bed. Nog steeds bloedheet. Vanavond om 21.30 u was het nog 37 graden. Dat belooft wat voor het wandelen. Gisteravond rond 8 uur een kamer gevonden voor 2 nachten (5000 peseta’s). Uit eten en gemaild. Vanmorgen koffie met broodjes, kathedraal. Een soort VVV in de kathedraal voor het ophalen van een credencial en de eerste stempel. Verder langs de rivier gewandeld. S’Middags eerst naar een gekoelde ‘Bijenkorf”en korte broek, zonnecrème en een boek gekocht. Verder lui op een terras wat gedommeld. Daarna tot half acht aan de sjouw in de stad. Even uitgerust op mijn kamer en toen weer naar Plaza d’Espagna en universiteit. Mooie stad, talloze kerken, maar ook talloze toeristen. In de zomer waarschijnlijk helemaal niet te harden.

Morgenochtend eerst naar het Alcazar. Om 9.30 uur open. Daarna op pad. Misschien de eerste kilometers met de bus omdat het niet mooi is. Ik zie wel.

 

Santiponce, dinsdag 30-05-2000.

Rond 8.15 opgestaan. Douche. Gisteravond rugzak nog versteld. Ontbijt en daarna Alcazar. 09.30 uur. Nog redelijk rustig. Prachtig. Kan je rustig een dag blijven, maar om 11.30 moet kamer leeg. Gedaan en toen nog internetten en limonade. Vanaf de kathedraal op stap. Nu bezweken voor een ijsje en sigaret. 13.45 uur. Nu kan het nog. Petje iets wijder gemaakt. Ik heb ondanks de hitte toch wel zin. Zo’n stad is vermoeiend en duur. De eerst 10 (tien) kilometer zit er op. Nou ja, het begin is gemaakt. Het was ook snikheet. Vorig jaar in Le Puy begon ik met 15 graden. Pension gevonden. Nu een pilsje en nog wat eten zoeken. Morgen 13 of 33 kilometer. Ik aarzel nog wel. Er is hier vlakbij een Romeinse nederzetting te bezichtigen. Maar daar ben ik niet zo dol op. Seviac vond ik wel voldoende.
Rugzak zit volgens mij wel goed. Zit toch nog behoorlijk vol, ondanks….
 

 Sevilla    

 

 

Guillena, woensdag 31 mei 2000.

Het is toch 13 kilometer geworden. Vannacht veel lawaai op straat; café twee huizen verder en veel brommers. Vanmorgen rond 8 uur vertrokken voor ontbijt. Toch Italica bekeken. Was toch wel interessant.

 

 

Foto van Italica Santiponce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna nog een tijdje door de industrie. Na de industrie de natuur in. Mooi; zonnebloemen, distels, graan en geen schaduw. Op een gegeven moment twee wandelaars voor me. Uit München. Voor hen de eerste loopdag.

Om half twee hier; in gemeentehuis stempel en dan richting sportcomplex. Douche, w.c. en kraan. Heerlijk gedoucht. Daarna kwam het Duitse echtpaar. Gegeten: brood, kaas, worst en water. Toen anderhalf uur geslapen. Nu (17.00 uur) in een van de weinige bars die open zijn. Het is onvoorstelbaar heet. Lopen na 14.00 uur zit er echt niet in. Volgens mij s’avonds ook niet. Gisteren nog een brief geschreven aan K. (Beloofd is beloofd).

 

Gegeten bij uitstekend Frans sprekende Hostal-mevrouw. Rond 10 uur terug. Jongens nog aan het voetballen. Blitse brommertjes. Uitermate laat in slaap; veel lawaai van auto’s en brommers.

 

Castilblano, donderdag, 01-06-2000.

Om 6 uur op. Nog aardedonker. Voor de zoveelste keer gedoucht. Om 7 uur op pad. Rivier over; beetje lastig te vinden. Koffie. Daarna Ludwig en Rita weer ontmoet.

 

 

 

Cactussen en veel bloemen. Sinaasappelplantage. Ook al veel uitgebloeid. . Laatste vijf kilometer ?? . Kwart voor een bij gemeentehuis en daarna refugio. Beneden is het nog gesloten. Wel douchen en wasje. Morgen 29 kilometer. Problematisch.

De refugio is eigenlijk nog niet klaar. Nieuwbouw. Organisatie? Gemeentehuis >benzinestation >refugio is open >nu dicht beneden >telefoontje >over een half uur komt iemand van gemeentehuis >noppes >om 4 uur open >nee om 5 uur >beneden is nog niet klaar, dus ook geen sleutel >opgelost…..

Witte bonen en gehaktballetjes uit blik; om te kotsen. Toetjes en fruit. Nog sigaretten; tussen vijf honden door gelaveerd. Slecht geslapen, o.a. door hondengeblaf. Om half zeven de andere dag weer op pad.

 

Almedes, vrijdag 02-06-2000.

Vandaag dus 29 kilometer. Het weer is mooi. De eerste 16 kilometer gingen op zich goed. Om 11 uur afslag; helaas weer asfalt. Mijn voeten gaan branden. Daarna niet goed meer. Om 2 uur onder een boom gegeten en geslapen. Om 6 uur weer op pad; te doen, maar zwaar. Prachtige bloem, slechts één exemplaar. Miradores die in mijn gids staan vermeld (na een half uur de verkeerde kant uit gelopen te zijn) blijken uitzichtpunten. Mooi, maar geen sigaretten en geen water meer. Om half acht aangekomen in het dorp; Politie, stempel, en slaapplaats in plaatselijke casa cultural. Daarna een pilsje in een café en na lang wachten eindelijk iets te eten. Film voor de plaatselijke jeugd. Herrie.
Maar morgen maar 16 kilometer….

 

Waardeloze nacht. Film pas om half twee afgelopen. Daarna nog steeds herrie.

Om half acht op pad. Café mooi nog dicht. Zware tocht. Varkens en honden. Stijgen en dalen. Wel mooi, maar moe! Voeten pijn; om 1 uur nog gerust en in slaap gevallen. Om 2 uur hier in dorp; water, bier olijven en daarna pension. Goed en goedkoop. Eten en toen slapen (drie uur!).

Om kwart voor acht s’avonds naar de kerk. Alleen vrouwen in oude bloemetjes ( of oude vrouwen in bloemetjes?)  Ludwig en Rita waren er ook. Met hen nog wat gedronken; ze verblijven in hetzelfde pension.

 

Lees verder...