Accountancy-studie.
In 1966 ging ik de "wijde wereld" in. Ik ging in Rotterdam werken en wonen en studeerde bij het toenmalige NIVRA in de avonduren accountancy. In 1978 behaalde ik het felbegeerde papiertje... Toentertijd was dat een heel gemiddelde studieduur

Aangenaam kennis met je te maken !

Enchanté de votre connaissance !

! Mucho gusto en conocerle !

Pleased to meet you !

Accountancy-studie.
In 1966 ging ik de "wijde wereld" in. Ik ging in Rotterdam werken en wonen en studeerde bij het toenmalige NIVRA in de avonduren accountancy. In 1978 behaalde ik het felbegeerde papiertje... Toentertijd was dat een heel gemiddelde studieduur.  

van links naar rechts: Lia, ikzelf, Geert, Marja, de jongste, Jacques en Erna.

Het gezin in Stampersgat

Voormalige kostschool Ste Marie Huybergen

Voormalig groot-seminarie Bovendonk Hoeven
 


Werk.

Na het afbreken van mijn theologie-opleiding in 1966 begon ik bij de toenmalige Nederlandse Accountants Maatschap in Rotterdam als assistent-accountant. Van 1973 tot 1975werkte ik kort  1973 in Middelburg. In 1975 vervolgde ik mijn werk bij Crop&De Kleuver in Amersfoort. In 1980 zei ik het accountantsberoep vaarwel om als "manager" in de jeugdhulpverlening aan de slag te gaan. Gedurende zeven jaar bij Kinderzorg in Middelburg en daarna bij de Stichting Noordelijke Orthopedagogische Voorzieningen in Groningen om tenslotte te eindigen als directeur van de Stichting Jeugdzorg aldaar.
Al met al was het leuk, afwisselend en uitdagend werk. Naast de organisatiekant (en dan in het bijzonder als het ging om een passende structuur bij een nieuwe koers van de organisatie) bleven financiële "wondertjes" mij uitermate boeien.
Door derden werden sommige van mijn ideeën onhaalbaar geacht en wat is er dan nog mooier dan dat het toch lukt?
Enkele wapenfeiten wil ik hier o.a.noemen:
-    de verkoop van Groot Welgelegen in Serooskerke; de behaalde winst toevoegen aan het eigen vermogen van de stichting én vervolgens de huurbedragen voor het nieuwe onderkomen gesubsidieerd zien worden;
-    de erkenning van Driever's Dale in Winschoten als AWBZ - instelling;
-    de realisatie van de Van Heemskerkschool aan de Haydnlaan in Groningen;
-    (ver)nieuwbouw complex Haydnlaan in Groningen.
Uiteraard is dit niet alleen mijn verdienste geweest. It takes two to tango....
Na een aantal jaren wordt dit allemaal niet meer zo relevant maar in die tijd gaf het me veel voldoening.  
   


 

Middelburg,16 mei 2009
Laatste update: 14 januari 2013

 

Terug naar Homepage

 

Huwelijk.
Eind 1972 leerde ik tijdens een afstudeerfeestje mijn (ex-)vrouw kennen. We braken records in de familie; we trouwden op 16 mei 1973, gingen in Middelburg wonen, verhuisden vervolgens talloze malen en kregen in een tijdsbestek van ruim 10 jaar 6 kinderen. Bij ons was de volgorde willekeurig: eerst drie meiden, toen twee jongens en als laatste weer een meisje. In de loop der jaren hebben we veel pleegkinderen opgevangen; vaak kortdurend in een crisissituatie. Een enkele keer langdurig; met hen bestaat nog steeds een innige band.  In 1987 kwamen we vanwege mijn werk in Groningen  terecht waar mijn ex en mijn kinderen nu nog wonen. In 1998 gingen we uit elkaar.  Mijn ex is inmiddels hertrouwd en heeft van haar nieuwe partner twee kinderen: een meisje en een jongen

Iets over mezelf op het world wide web?
Wat zet je daar zoal op?
Wie leest het?
 

Accountancy-studie.
In 1966 ging ik de "wijde wereld" in. Ik ging in Rotterdam werken en wonen en studeerde bij het toenmalige NIVRA in de avonduren accountancy. In 1978 behaalde ik het felbegeerde papiertje... Toentertijd was dat een heel gemiddelde studieduur.

 

 

 

 

En met welk doel?

Omdat ik deze website voornamelijk heb opgezet om verslag te doen van mijn tochten naar Santiago de Compostela geef ik onderstaand in eerste instantie mijn levensverhaal in vogelvlucht en in enigszins afstandelijke bewoordingen.

Ik werd geboren op 26 maart 1945 in Stampersgat, als 5de kind in een gezin van zes kinderen: drie jongens en drie meisjes. Keurig in de volgorde: jongen, meisje, jongen, meisje, jongen en meisje. Dit bracht mij al vroeg op het idee dat mijn ouders wellicht kinderen, die niet in het rijtje pasten, verdonkeremaand hadden. Veel later opperde een therapeut dat deze gedachte wellicht een veel diepere betekenis had en kenmerkend was voor mijn relatie met mijn ouders.
Mijn voornamen: Johannes, Jacobus, Aloysius, Maria. Roepnaam: Hans. Johannes en Jacobus, vissers,zonen van Zebedeüs.


Kostschool. 
Al in de vijfde klas van de lagere school ging ik naar de "broeders van Huybergen". Mijn ouders kwamen op zondagmiddag op bezoek en uiteraard was ik in de vakanties thuis. Ik bezocht het kleinseminarie de "Ypelaar" van het bisdom Breda, waar ik 1963 mijn diploma gymnasium -b haalde. Ik studeerde nog bijna drie jaar filosofie en theologie aan het grootseminarie "Bovendonk" in Hoeven. 
Daarna werd het werken en studeren: de accountancy-studie. (Zie links boven)
 


Na de scheiding.

Inmiddels woon ik al weer een jaar of twaalf als ongehuwde. Ik vond aanvankelijk een huisje in het Pelstergasthuis in de binnenstad van Groningen. Ik heb veel moeten investeren in het opbouwen van een nieuwe vrienden- kring. Mijn werksituatie was inmiddels ook drastisch gewijzigd. In 1987 was ik ziek geworden (burn-out) en verloor ik mijn baan. Sindsdien ben ik via de weg van WW en ZW  in de WAO terecht gekomen. Eind 2001 kwam mijn jongste dochter bij me wonen. Daartoe verhuisde ik naar een groter appartement, eveneens in de binnenstad van Groningen.

 


Santiago de Compostela.

In 1999 heb ik een pelgrimsroute gelopen van Le Puy-en-Velais (in Zuid-oost Frankrijk) naar Santiago de Compostela in Noord-west Spanje. Ik koppelde aan deze tocht  een sponsoractie voor Camelot, een antroposofisch initiatief in Groningen voor schoolgaande "probleemkinderen". In 2000 heb ik eveneens "pelgrimsactiviteiten" ontwikkeld. In ging eind april van dat jaar met de fiets richting Santiago; ik liep een groot deel van de Ruta de la Plata van Sevilla naar Astorga, hielp gedurende twee weken in een pelgrimsherberg in Hospital de Orbigo en hielp eveneens in een Hébergement des Pélerins in Conques.  Sindsdien heb ik regelmatig stappen gezet richting Santiago.


Nieuwe studie.

In 2000 ben ik aan de RuG ( Rijks Universiteit Groningen) begonnen met de studie Romaanse Talen en Culturen, met als "thuistaal" Frans. Inmiddels heb ik daar de propedeuse gehaald en een aantal boeiende vakken van de studie Mediëvistiek gevolgd. De verhuizing naar Middelburg in 2003 maakte hier een einde aan.


Verhuizing 2003 naar Middelburg.

Drie maal is scheepsrecht. In juli 2003 verhuisde ik naar Middelburg. Dit is dan voor mij de derde keer. Van 1973, pas getrouwd, werkzaam als assistent-accountant bij de toenmalige Nederlandse Accountants Maatschap (NAM) tot 1975 en van 1980, inmiddels vader van drie dochters en een zoon, tot 1987, werkzaam als adjunct-directeur bij de Vereeniging Kinderzorg. (momenteel AZZ). Vandaar vertrok mijn gezin en ik naar Groningen, waar ik directeur werd van een jeugdhulpverlenings-organisatie, die door fusieprocessen zou uitgroeien tot Jeugdzorg Groningen. Nu, vader van zes kinderen, van wie de jongste inmiddels de 18 is gepasseerd, grootvader van drie kleinkinderen. (Per 10 juni 2012 zijn dit er inmiddels TIEN geworden). Na een aantal jaren was het tijd om afscheid te nemen van deze woonplek. Aan de fraaie woonboot, het fraaie uitzicht, de mooie historische stad en het strand binnen handbereik ligt het niet. Maar de grote afstand van mijn kinderen en kleinkinderen in Groningen brak mij helaas op.


Terug naar Groningen.

Op 14 april 2011 kon de champagnefles in een stralend zonnetje op het dek geopend worden! En vanaf 30 december 2011 ben ik de gelukkige eigenaar van een uiterst fraai huisje aan de rand van de Schildersbuurt en met uitzicht op het Reitdiep en Noorderplantsoen in STAD.

Dr. C. Hofstede de Grootkade 5,
9718 KA Groningen.
Mijn eigen huis vanaf 30 december 2011.

 

© Copyright Hans Vermaat