Verslag van slechts één week lopen. Vézelay - Nevers, april 2009

 

Middelburg, 11 april 2009

 

Ik mis het lopen en onderweg zijn enorm; tegelijk heb ik het rustige gevoel een goede beslissing genomen te hebben om vanuit Nevers terug te keren.
 

Middelburg, woensdag 25 maart 2009.

 

Vannacht in bed; de regen gutst naar beneden. Een week geleden was het voorjaar; het lijkt nu wel weer herfst. Het zijn maartse buien en april doet wat het wil. Gisteren ook tot de ontdekking gekomen dat er twee verschillende routes zijn vanuit Vézelay. De GR 654 waar ik de gids al van in huis had én de historische route, die rechtstreeks naar St Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneeën voert. De laatste route heeft mijn voorkeur. Het verschil met tien jaar geleden is groot. Nu google je op internet en vind je de meest uiteenlopende reisverslagen van tochten naar Santiago. Velen houden onderweg een weblog bij en bellen mobiel om iedereen op de hoogte te houden en om op de hoogte gehouden te worden. Tien jaar geleden belde ik soms vanuit een telefooncel en schreef brieven. Ook ik kijk nu naar Météo France om te zien of de zon volgende week wil gaan schijnen. Maar veranderen kunnen we het weer gelukkig niet.
De rugzak staat gepakt; het huis is nog een chaos want ik ben druk bezig met het buitenonderhoud van de boot. Voor het geval er toch nog eens kijker komt opdagen die belangstelling heeft voor de aankoop. Maar dan zorgt de makelaar wel voor hem of haar.
 

Middelburg, vrijdag 27 maart 2009.

De economie op Walcheren (Zld) krijgt impuls door pelgrimstocht.

Ik had mij voorgenomen dit jaar wat zuinig te leven om me zo voor te bereiden op mijn AOW. Maar ik ben toch heel solidair en heb begrepen dat er wel aanbod is in de economie maar
weinig vraag. Kopen, doen, zeker weten!Vandaar dat ik nu eindelijk een digitaal fototoestel gekocht heb. Mijn twee broers en twee schoonzussen heb ik ter gelegenheid van mijn 64ste verjaardag gisteren uitgenodigd voor een maaltijd op mijn kosten (niet wat betreft de drank want dan houd je bij mijn familie geen overzicht meer). En sinds vandaag heb ik een klein broertje in huis. Een broertje rugzak. Die mag mee op mijn tocht. Mijn portemonnaie is lichter geworden. Dit scheelt ook weer gewicht onderweg. Zodoende nog een paar sokken minder mee, geen pronkkleren, geen brander, geen pannetje.De Météo France zegt zowaar dat het woensdag mooi weer is in Vézelay e.o. Tenslotte heb ik de uitnodiging om bij Fatima en haar vriend en kindje in Parijs te overnachten ontvangen.


Grote broer en kleine broer

Dinsdag 31 maart 2009


Op dinsdag 31 maart vertrok ik uiteindelijk vanuit Middelburg rond twee uur s'middags. De laatste boodschappen gedaan, het huis goed schoon achtergelaten. Met muziek van Anne Sylvestre en met een uitgeprinte routeplanning reed ik op mijn gemak in mijn auto in vier uur naar Romainville, tegen het centrum van Parijs aangeplakt. Na het parkeren eerst te voet met de rugzak naar de metro (drie kwartier lopen, dus een beetje oefening vooraf). Daarna in de heerlijke drukke metro, waar iedereen gehaast is, naar een treinstation om mijn treinkaartje voor de volgende dag te kopen. Mét reductie voor ouderen dan 60. Ik herinner me nog goed dat men mij eens vroeg of ik de zestig al gepasseerd was met het oog op de korting. Ik voelde mij daar nog mijlen ver daarvan verwijderd! En nu al weer 64. Metro terug, weer lopen en me gemeld bij Fatima, met wie ik sinds mijn eerste pelgrimstocht sinds 1999 nog steeds contact heb. Dit geldt overigens ook voor Hent, met wie ik toen ook een aantal weken intensief optrok.

Fatima in Santiago 2009                      Hent onderweg 2009

 

Voor het zoontje van Fatima en Kamel , Sami van bijna drie jaar, had ik deze keer enkele autootjes meegenomen. Toen ik met Christine na oud en nieuw bij hen was hadden we een zeer verantwoord boek uitgekozen om hem cadeau te geven. Zijn eerste reactie was toen:"Pas de voitures?" Nu was hij zeer in zijn nopjes. Minder tevreden was hij over de afwezigheid van Christine die met hem zo fijn met de auto's gespeeld had.
lees verder....

 

 

 

 Copyright By Hans Vermaat.
Hans Vermaat  "The Travellers"
Website.