Fragment 19

18 mei 1999 (Kaart St Pierre de Bessuéjouls, pres Espalion, Aveyron.)
Laiverd, nachtvorst, Roi du Nuite !
Heb je de 21-ste gehaald? Zo ja, dan lees je dit. Zo niet, dan zullen je erfgenamen zich verbazen. Hartelijk gefeliciteerd. Soms mis ik je arm heel erg. Waar leg ik “mijn lieve koppie” neer?
Goede Pinksterdagen gewenst. Het is hier “superbe”.
Groetjes aan bekenden. Hans, for ever……?
 

Cahors, 27 mei 1999 (le jeudi)
Cher Ami, lieve Willem,

Het is 7 uur in de avond; over een half uur wordt het “repas” opgediend. Ik ben doodmoe van het door een mondain stadje sjouwen. Geconfronteerd worden met de heidense wereld vol winkels en terrasjes. De Fransen nemen het ervan. Tussen de middag wordt buiten volop gegeten. Na vieren hangen de middelbare scholieren rond in parkjes, zitten op muurtjes enzovoort; waarschijnlijk voor een deel te wachten op een bus, die eens per dag langs komt.
Ik heb inmiddels mijn petje weer terug. Mijn chauffeur van gisteren belde gisterenavond op om te vragen of die Hollander zonder petje hier gearriveerd was. Hij sprak met me af dat ik het petje in een hotel langs mijn vervolgroute kon ophalen.
In de loop van deze morgen kwam hij echter zelf met mijn petje langs, want er was een poststaking (grčve, bij het postkantoor hier spraken ze over een “mouvement sociale”). Hij was die dag toch vrij en reed daarom voor een “pčlerin” maar 20 kilometer op en neer.
.......
Ik heb vandaag mijn tent, verrekijker en diverse bladen, die ik onderweg gekocht heb, terug naar huis gestuurd. Ik heb de verdere route bekeken en vastgesteld dat de alternatieven voor overnachting in voldoende mate aanwezig zijn. Goed voor een verschil van ruim 2 kilo.
Ik verblijf sinds gisteren in de Foyer des Jeunes en Quercy in Cahors. Een christelijk centrum voor jongeren tussen de 16 en 26, die studeren/ werken (?). Ik heb een éénpersoonskamer, volledig pension, betalen naar draagkracht (?). De mooie Steef is er ook weer; volgens mij wacht hij telkens op mij.
Ik heb een aardige foto van hem; mocht hij hem vanavond niet willen hebben, dan sluit ik hem hierbij in. Maar niet voor je bureau, denk er aan!!
Je bent inmiddels al weer een aardige klant voor Arturio. Het lijkt er op dat je je leven nog lang niet beu bent en alles wil laten repareren wat je dwars zit. Je komt heel duidelijk in je “3me age”. Klaverjassen, busreisje….
Van Tita kreeg ik het krantenartikeltje van zangzaad met de foto van R.. Hij stond er trouwens wel vrolijk op. Als ik het goed zag stond rechts op de foto mijn vriend Goof. Doe ook hem mijn groeten en zeg maar dat ik de 30 kilometer per dag inmiddels kan halen (Nog niet met gemak!)
Gisteren liep ik 15 kilometer door een totaal verlaten streek (1 of 2 boerderijen, twee keer een doodstille asfaltweg gekruist) Onvoorstelbaar. Stil, mooi, maar zorg dat je water bij je hebt, want je komt echt niemand tegen.
Overigens; doe je bed nog maar niet weg. Ik wil er echt nog eens van genieten, met jou erbij. In de huisvesting in Beyum ben ik niet geďnteresseerd. Ik hang me nog liever op….(Nou, ja….)
 


Lees verder als je zin hebt
of
ga terug naar de vorige pagina